Vastuullisuus

Mielestämme laatu ja ympäristö kuuluvat yhteen.

Ympäristötekijöiden huomioiminen yrityksen toiminnassa on nykyään tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Omalla toiminnallamme otamme kestävän kehityksen periaatteet huomioon yrityksemme arjessa. Olemme yhdessä sitoutuneet pienentämään sähkönkulutustamme ja jätteiden määrää. Pidämme huolen tuotteidemme materiaalien ympäristöystävällisestä alkuperästä, sekä lopullisten jätteiden lajittelusta ja vastuullisesta kierrätyksestä.

Painokoneemme värit ovat elintarvikehyväksytyt. Ricoh Pro C9100 värit on testattu ja todettu ruokaturvallisiksi. Testauksen teki ja sertifikaatin myönsi tutkimuslaitos Smithers Pira.

Tuotantokoneemme ovat Energy Star -sertifioituja. Ne käyttävät energiaa merkittävästi vähemmän kuin vanhemmat mallit – jopa 50% vähemmän. Ricoh Pro C9100 käyttää painovärejä jotka vastaavat EU:n ja FDA:n ruokapakkauksia koskevia säädöksiä.

Ekologisuuden huomioiminen paperivalinnoissa.

Hankimme paperimme ainoastaan vastuullisilta toimittajilta. Tuotannossamme käytetään pääasiassa ympäristösertifioituja papereita. Valikoimastamme löytyy myös 100% kierrätysmateriaaleista valmistettuja papereita.

Painotalon toiminnassa ylijäämäpaperia kertyy joka tapauksessa. Kertyneet paperit lahjoitamme lähialueen päiväkoteihin piirrustus- ja askartelukäyttöön.

Tuotteemme ja palvelumme ovat kotimaisia.

Yrityksellemme on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena tuotteidemme ja palvelujemme kotimaisuudesta ja yrityksemme kotimaisesta omistajuudesta.

Avainlippu on Suomalaisen työn liiton myöntämä rekisteröity yhteisömerkki, joka edustaa laatua, luotettavuutta, vastuullisuutta, rehellisyyttä ja kestäviä arvovalintoja.